2012. szeptember 19., szerda

Mi az ami nincs (vagy éppen van) Olaszországban (legalábbis ezen a vidékén), bár akár lehetne is (vagy éppen eszünkbe se jutott, hogy ilyen is van, vagy nem is számítottunk rá!)

(ez valószínűleg egy folyamatosan bővülő - vagy szűkülő - lista lesz, ahogy egyre többet látunk, tapasztalunk)

NINCS

- homokozó a játszótereken

- fehérrépa (Ez éppen nem váratlan, hiszen a Lajtán túl ez nem nagyon ismert. Kivéve pár török vendégmunkások által lakott német városrészt.)

-DM (vagy bármilyen általunk ismert drogéria) - parfüméria az van sok és sokféle. De olyan, ahol a WC papírt, a fogkrémet és a sampont vagy a kedvenc arckrémemet is meg lehet venni és még fényképelőhívás is van, na olyan nincs.

- válogatás a piacon - majd az eladó ad, tessék kérni! Na, persze, ha tudnám a nevét... Néhány izének még magyarul se...

- gyümölcstea?  - na jó, akad. De nem egy teaivó népség

- füstölcs csülök. vagy füstölt bármi. pl. bablevesbe

- mirelit gyümölcs - egy alkalommal egy nagyobb hipermarketben már eluntam a keresgélést, és megkérdeztem egy eladótól, ugyan merre van fagyasztott gyümölcs. Visszakérdezett, hogy "erdei gyümölcs?". Az hát! Megmutatta: a fagyis ládák 20 méteres sora végén van 20 cm, azaz kétféle "frutta di bosco", aztán annyi. Slussz, pássz.
Kisebb közértben még az sincs.


VAN

- Vízcsap a konyhában!

- Szúnyog. Sok.

- mirelit vegyes zöldség minestrone leveshez. Ez nem hülyeség, mert legalább egyszerre fő meg a cukkini és a szárazbab, illetve nem kell brutto15 kg zöldséget összevásárolni azért a fajtánkénti 10-15 dekáért

- nyúlnak feje a közértben a húsos pulton (hopp, hát nem rám nézett, pedig már éppen majdnem megvettem              
                      ... ma spenótot eszünk)

- lóhús a hipermarketben

- mindenféle ismeretlen levélzöldség, csak tudnám, mit is kéne ezekkel csinálni... nyersen? főzve?

- hal, hal, hal! Mindenféle, kicsi, nagy, szúrós uszonyú és szúrós tekintetű, és finom!

- tejföl - meglepetésemre. Illetve "panna acida" azaz savanyú tejszín. Egészen nagy szupermarketben, egészen a polc sarkában, kb. 4 doboznyi. Egy 2 decit pohárnyi 6-700 forint átszámítva. Godolom így sokkal több nem is fogy.

- ZSÍR! meglepetésemre, pedig már épp terveztem, kit is kéne megbízni az zsír-importtal egy kis zsíros kenyér evés végett.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése