2012. szeptember 1., szombat

28-án, kedden MEGJÖTT APA!!!!!!

és ezzel kezdetét vette a nagy ügyintézési hadjárat. Először is codice fiscale. Ami nekem már volt, még januárból, nekik még nem. De úgy tűnik ez itt a dolgok alfája. Ez egy olyan szám, amit a névből, születés helyéből, és idejéből generálnak és aztán mindenre jó: adószám, TAJ szám, kölcsönkönyvtári azonosító, diákigazolvány szám és a fénymásolóba is ezzel lehet menni. Nem is hülyeség. Kár, hogy otthon sérti a személyiségi jogainkat a személyi szám.
És ez a szám kell a lakcím bejelentéshez, ami kell az óvodához, meg az ASL bejelentkezéshez, ami valami egészségügyi ellátásosdi, szóval káshegy rágás indul. Meg a "Do you speak English? Perché sono ungherese e parlo poco italiano :-)" És persze a többség persze nem parla inglese, úgyhogy marad az italiano, kézzel-lábbal, papírral-ceruzával.

És amikor már a fülünkön jöttek ki a hivatalos ügyek, gyorsan kitaláltuk, hogy kirándulni kell menni, mert aztán KlukkLaci hazamegy úgy, hogy nem látott mást Olaszországból, csak az Agenzie Demografico Entrata-ját ahol még rá lehet gyújtani, no és persze vigyázni Lőrincre amíg mi ügyintézünk.
Így szerda este megnéztük magunknak Milánó főbb néznivalóit. Csak egy kis ízelítő:


Aki ennél több fotóra kíváncsi ismét ajánlom figyelmébe a google képkeresőjét. Minden bizonnyal számos remek napfényes képet találni (göndör felhőcskékkel az azúrkék égen) a Castello di Sforzáról, vagy a Dómról. Mi viszont élveztük, hogy este mentünk, mert így nem volt 40 fok és félmillió turista.


És ha már ilyen jól ideértünk és Lőrinc is szépen végig gyalogolta az utat az autótól, jutalomból kicseréltük a fordítva ráadott cipőit.

Csütörtökre úgy tűnt itt az ősz - azaz mire komolyabban elindultunk világot látni, jött a hideg és az eső. Ezt persze az elmúlt napok tapasztalata alapján csak kacagtuk, ezért elmentünk egy szál polóban és rövidnadrágban a Lagi di Como-hoz, azaz a Comoi tóhoz.
Hideg volt.
És szeles.
No meg az eső is esett.
De így legalább megnézhettük a felhőpamacsokat a hegyoldalban:



 hideg volt. de szép.

további esős képekért ajánlom KlukkLaci picassa-ját:
https://picasaweb.google.com/qkkla1/BellagioComoiTo?authkey=Gv1sRgCO-ahKLUxd7S3QE

És majd innen folytatom, de most elmegyek aludni, mert holnap is van dolog, és annyira nem kényelmes egy alacsony kemping széken ülve a fazekaskorongra telepített laptopon blogot írni!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése